Шарли Ебдо опозори Ердоган на корицата на новия си брой

OFFNews 27 октомври 2020 в 20:48 50394 13

На фона на политическото напрежение между Анкара и Париж в новия си брой, който ще излезе в сряда, френското сатирично издание Шарли Ебдо пародира турския президент Реджеп Ердоган.

На карикатурата на корицата Ердоган вдига бурката на жена, която му слугува и възхитен от голия й задник заявява: "Ехаа! Пророкът!"

Ердоган: когато си насаме, е много по-добре -  гласи посланието на сатириците.

Турският президент вчера призова сънародниците си да бойкотират френските стоки заради спора с Еманюел Макрон за отношението към мюсюлманите и исляма.

През последните дни зачестиха и призивите за бойкот на френски стоки в социалните мрежи в мюсюлманския свят, след като президентът Макрон обеща, че страната му ще продължи да защитава карикатурите на пророка Мохамед в реч в памет на френския учител, обезглавен по-рано този месец в предградие на Париж.

Преподавателят беше убит само защото е показал на учениците си карикатури на пророка Мохамед в час за защита на свободата на изразяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6589

12

stanimir_13

28.10 2020 в 20:03

Само за сведение: Има голяма разлика между религиозните и радикализираните религиозни общности. И не само в исляма е така.

11202

9

Zol

28.10 2020 в 11:37

El Commandante Мелания може да няма статут, но президента на Съединените Американски Щати има статут и е от огромно значение за американската нация, която по някаква причина се има за най силната нация на света. Ако те могат да приемат присмех и карикатури над едно от най важните за нацията им неща не виждам причина мюсулманите да не могат ..

zuljin точно обратното е.. религиите трябва да се осмиват и не виждам проблем да не може да се говори против тях.. точно това е свободата на словото.. аз не съм ок да се убиват хора с камъни .. да се мятат гейовете от покривите на сгради, да се женят за деца, да си бият жените и прочие изродства които са част от "религията на мира".. ти наричаш карикатурата гавра.. аз наричам религията има гавра с хората.. И не само тяхната.. болшинстовото религии са такива.

77927

6

El Commandante

28.10 2020 в 11:14

@Zol: то щото нали Мелания има същия статут сред американците като Пророка сред мюсюлманите, тъпанар.

Да се гавриш с най-съкровените неща за хората е сигурен път за никъде и е супер контра-продуктивно, тотално си режеш пътя към всякакъв диалог.

Да не говорим че е липса на елементарно възпитание и култура.

11202

5

Zol

28.10 2020 в 10:07

.. Седмица, две по рано пуснаха карикатура с Джо Байдън и Мелания тръмп... да се видели Тръмп или американците нещо да се засегнат ? ..не са, по простата причина че хората с поне малко интелект не се засягат от незначителни неща.. но по принцип религия и интелект не вървят ръка за ръка.. и са противоречие .. разбираемо защо мюсулманите са ядосани.
 
X

Подкастът на OFFNews