Зимната сметка за ток: какво да направим при по-дълго отсъствие от дома по празниците

OFFNews Последна промяна на 19 декември 2018 в 10:35 1922 0

Снимка Pixabay

Традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия от домакинствата, а оттам и сметките набъбват неприятно. Какво да направим при по-дълго отсъствие от дома през празничните дни. Публикуваме няколко съвета от енергоразпределителното дружество EVN.

• Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във Ваше отсъствие. Важно е да се знае, че уреди като хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.

• Изключете от щепсела уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия.

• Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел.инсталацията на Вашия имот.

• Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.

• Ако във Ваше отсъствие няма достъп до Вашия електромер, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 0007 в удобно време.

ЕVN напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни. Регистрираните по-ниски температури и по-трайно застудяване от началото на декември са предпоставка за по-висока консумация на електроенергия от домакинствата спрямо ноември. В тази връзка всеки клиент следва да обърне внимание на начина си на потребление, което би дало директно отражение в стойността на неговата фактура за електроенергия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !