Живо агне и вино сред наградите "На Великден при шопите"

OFFNews 16 април 2017 в 10:49 4382 0

Великденски концерт в обновения парк с Ротондата в Банкя организира Столична община утре. Купонът започва в 12 часа с участието на дуета „Червено и черно”, автентичен фолклор от Банкя и традиционни български хора.

Празничен концерт „На Великден при шопите“ ще има на 17 април и на площада в село Мировяне. Местните и гостите на купона ще хапнат агнешки курбан, ще бъдат раздадени и над 200 яйца и козунаци. Празникът започва в 11.30 ч., на специално построена и украсена сцена ще се представят фолклорни колективи от района, а местните лазарки облечени в национални носии ще посрещат всички присъстващи с великденски яйца и козунаци. На празника се разиграва безплатна великденска томбола, в която взимат участие всички присъстващи. Първа награда – живо агне, втора награда – червено вино и трета награда – кошница с лакомства. 

Концерт „Честито Възкресение Христово“ започва на 18 април от 17,30 часа на площада в квартал „Курило”. Специални гости ще бъдат изпълнителите от оркестър „В шоплука“ с художествен ръководител Росен Генчев. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков