Жив пациент от Сливен попадна в хладилна камера

OFFNews 14 октомври 2020 в 18:55 7186 0

Куриозен случай на пациент, откаран в хладилна камера на гробищата в Сливен, но след това се оказало, че е жив, разследва Спешна помощ в града. 

В момента той е в кома и се намира в реанимацията на областната болница. Сигналът е подаден от служителите на погребалната агенция. Все още не ясно кой е подписал смъртния акт на 72-годишния мъж, съобщи БНР.

Според съседи на потърпевшия полиция, пожарна и линейка е имало пред блока в деня, когато мъжът е открит мъртъв в дома си според първоначалната експертиза. "Ние разбрахме, защото почукаха на нашата врата. Това се случи вчера по обяд“, казват съседи.

Управителят на погребалната агенция, която е трябвало да съхрани трупа до завръщането на близките от чужбина, обясни какво са видели неговите служители. "Забелязват, че човекът леко трепва, после леко отваря устата - веднага се обаждат. Бърза помощ пристига с полиция, но конкретно за случая има смъртен акт", разказва той с уточнението, че не знае кой го е издал.

“112, обърнете се към 112 да ви кажат кой екип от Бърза помощ е ходил там и е констатирал смъртта“, каза човекът.

Директорът на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров също каза, че не знае кой лекар е потвърдил смъртта. "Не мога да ви кажа. Ние ще напишем писмо до РЗИ, в което да представим случая и да се извърши проверка".

"Всички показатели от клиничните изследвания са извън нормите. В много тежко състояние е човекът", коментира д-р Юлия Бянкова от реанимацията на болницата.

Роднините на възрастния мъж живеят в САЩ и Великобритания и се очаква да си дойдат в петък в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови