Жители на с. Гърмен излязоха на протест заради лошите пътища

OFFNews 13 април 2019 в 12:51 2183 0

Снимка Кети Тренчева

Жители на Гърмен се събират на протест заради лошото състояние на пътищата в общината, съобщава БНР.

От древноримското селище Никополис ад Нестум протестното шествие се отправи към най-отчайващата пътна отсечка, тази към Гоце Делчев. Там 10 км/ч е принудителната скорост на автомобилите в трикилометровия участък от третокласния път Гоце Делчев-Гърмен. Това е изключително натоварена отсечка заради интереса на туристите към курортите Огняново, Ковачевица, Лещен и Гърмен.

Дупките, които се запълват всяка година са с дълбочина над 10 см. Закърпването и изкърпването на пътя не е решение - категорични са хората.

Снощи семейство, дошло на почивка, е скъсало две гуми на колата си и като по чудо тя не е катастрофирала.

Ето и още мнения на хората: „Държавата е абдикирала от нас, къде има държава?“; „Трошат се коли нон стоп“; „Ние плащаме всичко, което се иска от нас за да шофираме спокойно, безпроблемно, но пътищата са в окаяно състояние“. „Може би някой се възползва от средствата, които се отпускат за да се подържат пътищата“…

Кметът на общината Минка Капитанова е сезирала за лошото състояние на пътната инфраструктура областно пътно управление, тъй като отсечката е включена в националната мрежа за задължителни винетни такси.

В отговора от 8 април се посочва, че пътят е включен в годишната програма за ремонти, които ще бъдат извършени през месец май. Но хората не вярват на писмени обещания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови