Жители на Горубляне са си запазили кръстовище на 'Цариградско шосе', яка тапа за влизане в София следобед

OFFNews 17 февруари 2019 в 08:35 7073 2

Снимка Фейсбук

Недоволни граждани от столичния квартал Горубляне обявиха, че са си "запазили кръстовището" на бул. Цариградско шосе и улиците "Димитър Пешев" и "Павел Красов" днес от 16 до 19 часа. Протестът ще затрудни движението на автомобилите, които влизат в София в края на уикенда. 

Една от причините за блокадата е "принудителното отреждане на терени за зелени площи", което според засегнатите е равно на "национализация". Става дума за идеята на Столичната община да изгради Източен парк, граничещ с "Младост", "Дружба" и "Горубляне", върху 1250 декара. По тази причина жителите на Горубляне протестират още от миналата година. 

В същото време те се оплакват, че в квартала им няма достатъчно детски площадки и велоалеи, както и изградена канализация и тротоари. 
транспорт".

На въпроса от СДВР, който ни зададоха, когато ги уведомихме, „Как така си запазвате кръстовище за 3 часа?“, ние отговорихме, че както СО си „запазва вече 23 години нашите имоти за бъдещи паркове, без да ни обезщетява и без да ни плаща наем, така ние започваме да си запазваме тяхната собственост „Цариградско шосе“, за наше ползване", пишат организаторите на протеста във фейсбук. 

Те съобщават, че ще протестират и следващата неделя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9032

2

mirko123

17.02 2019 в 17:55

"нашите имоти"???
Мога ли да попитам как така наричате нещо ваше без по никакъв начин да сте се потрудили за него?
Преди 23 години се извърши една чудовишна престъпление като се взе об обществото земя и се даде на хора, които по никакъв начин не са си мръднали пръста за нея и сега тези хора с цялата си наглост протестират?????

13214

1

XR4

17.02 2019 в 09:26

"...На въпроса от СДВР, който ни зададоха, когато ги уведомихме, „Как така си запазвате кръстовище за 3 часа?“, ние отговорихме, че както СО си „запазва вече 23 години нашите имоти за бъдещи паркове, без да ни обезщетява и без да ни плаща наем, така ние започваме да си запазваме тяхната собственост „Цариградско шосе“, за наше ползване"..."

:)))))
Това беше добро!
 
X

Да помогнем на украинските деца!