Жена загина на жп прелез край Павликени, влаковете София-Варна спряха

Нели Александрова 05 август 2023 в 16:30 6896 0

Влак

Снимка БГНЕС, архив

В началото на юни микробус се удари в идващия от София влак в посока Варна на жп прелеза в Гривица, също със светлинна и звукова сигнализация, но без бариери.

Жена загина този следобед, след като бързият влак 2611 от София за Варна, който тръгва към морето в 10.10 ч., удари кола на неохраняем жп прелез в Плевенско, между гарите Павликени и Ресен.

Инцидентът е станал около 14 ч.

Загиналата е шофьорката на автомобила, който пресичал неправилно прелеза. Няма други пострадали.

След инцидента композицията престоява на гара Русаля Дичин.

Пътниците от него, както и от следващият влак по маршрута София– Варна, номер 2613, ще бъдат превозени с автобуси между Павликени и Горна Оряховица, съобщиха за OFFNews пътуващи към Варна. Самата композиция е със закъснение от четири часа и половина.

В композицията, която е ударила колата, има около 250 души. Вторият влак по маршрута София–Варна, 2613, който потегля от столицата в 13:05, също е пълен.

Пътниците са поне 200, а празни места почти няма.

За транпордирането си пътуващите са уведомени около 15:30.

ЖП прелезът, който е между селата Дичин и Русаля, е бил със звукова и светлинна сигнализация, но без бариери. Видимо колата е влачена след удара, казаха източници на OFFNews.

Подробностите за инцидента ще се изясняват в хода на образуваното досъдебно производство. По информация на полицията във Велико Търново загиналата шофьорка е от София, тя е пътувала сама в колата.

ЖП прелезът е на около 20 км от Горна Оряховица. Инцидентът блокира движението на влаковете по линията през Северна България за поне два часа.

Това не е първият инцидент на жп прелез в участъка между Плевен и Горна Оряховица. В началото на юни микробус се удари в идващия от София влак в посока Варна на жп прелеза в Гривица, също със светлинна и звукова сигнализация, но без бариери. Загиналите тогава бяха двама, пътници в микробуса.

В тази част на жп линията влаковете се движат средно с около 80 км/ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика