Жена плати 2000 лева откуп за откраднатите си кученца

OFFNews 03 ноември 2016 в 08:58 19907 1

Жена плати 2000 лева откуп за откраднатите си кученца

Жена плати 2000 лв. откуп за откраднатите ѝ кученца. Безпрецедентната кражба на домашни любимци е станала от паркиран край столичен мол автомобил. Трите кучета порода Чихуахуа са върнати на собственичката, след като се наложило тя да обиколи покрайнините на София, за да се срещне с похитителите и да им плати откуп, показва репортаж на БНТ. 

Собственичката Данина Ал-Мусауи на кученцата разказва, че е била на разходка с кучетата, след което е минала през мола, за да напазурав. "За не повече от 15 минути си оставах колата на паркинга, върнах се, бързах да изляза от мола, тръгнах си към вкъщи. В един момент ми се стори прекалено тихо, обърнах се отзад и видях колата празна", разказва жената.

След като съобщила в полицията, тя съобщила за случая и в социалните мрежи, където обявила възнаграждение от 2000 лв. "Нещо невероятно се случи - не по-малко невероятно от начина, по който изчезнаха. По същия невероятен начин се върнаха при мен кученцата снощи", разказва жената.

Късно вечерта тя получила обаждане от похитителите, които я инструктирали да шофира по "Цариградско шосе" в посока Пловдив, като през цялото време телефонната връзка трябвало да не прекъсва. Похитителите посочили бензиностанция, където трябвало да поставят парите в бял плик. "Отидохме, поискаме бял плик, питахме накъде да продължим, каза да продължим към Горубляне, към светофарите. Стигнахме почти до там, каза че има реклама на пътя, там до нея има дърво, на което дърво има завързан бял парцал. Да отидем до дървото, че там е кашонът, в който са кучетата. Когато стигнахме до там, той каза, че там са само 2 от кучетата - да оставим под дървото парите и след това, когато види, че всичко е точно, ще ни върне и третото куче", разказва собственичката.

Следва ново обикаляне из софийските покрайнини, докато похитителите не посочват къде е скрит последният заложник.

От полицията обаче вече не възлагат големи надежди да стигнат до крадците. Обясниха, че са очаквали да бъдат предупредени, за да заложат капан на похитителите.

Аз не мисля, че това беше начинът за действие, защото така реално хората, които са извършили това деяние, което можем да квалифицираме като кражба, няма да понесат никаква отговорност, от което следва, че те утре пак могат да направят същото нещо, обясни пред БНТ директорът на на 7-мо РУП в София комисар Ани Петрова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови