Жена осъдена и със запорирани сметки, въпреки че няма задължения

OFFNews 23 февруари 2021 в 08:59 5970 0

Жена от тетевенското село Гложене, която живее и работи в Белгия, е осъдена и със запорирани сметки, въпреки че няма никакви задължения у нас. Тя разбрала случайно, че не може да разполага с парите и банковата си сметка, разказа Нова тв. 

Дияна Микова се прибира няколко пъти годишно в родното си село. Преди седмица решила да внесе средства в бг банка, откъдето й съобщили, че сметката й е запорирана. Така жената установява, че е осъдена от частен съдебен изпълнител по искане на община Тетевен заради 1374, 51 лв. за неплатени, според администрацията, данъци. Проверка на място показва, че е станала грешка. 

„Служителката ми се извини, каза че е станала грешка, ще уведоми частния съдебен изпълнител и ще се разреши проблемът”, разказва Дияна.

Проблемът обаче се задълбочава. Запорът на сметката продължава да не е вдигнат. ЧСИ-то продължава с действията си и запорира приходи на жената от местната кооперация, където тя членува. Писмото е получено преди ден. И налице са вече не само материални щети, но и морални. „Те подронват авторитета ми, че аз не съм си платила 1374 лв. и затова са ме дали на съд. Това ще го разбере цялото село”, оплаква се потърпевшата. 

Накрая от данъчното в Тетевен се задействат и уведомяват жената, че всичко е прекратено и общината ще поеме разноските по делото. От кантората на частния съдебен изпълнител в Ловеч ще й вдигнат запора до две седмици. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови