Жена на 94 г. от месец в болница, синът й не идва да я прибере

OFFNews 01 юни 2016 в 09:38 12545 1

Снимка бТВ

Жена на 94 години живее в болницата в Плевен, синът й отказва да я прибере. Жената е в клиниката от месец, след като е приета по спешност с фрактура на крака.

Пенсионираната учителка Пена Свиларова всяка сутрин се събужда с надеждата, че синът й ще дойде да я вземе, разказа бТВ. Според санатарката Боряна Бенова мъжът дори е изял вечерята на болната си майка при едно от редките си посещения. 

Баба Пена, както тук с уважение я наричат, постъпва по спешност в ортопедичното отделение на болницата на 28 април. С тежка фрактура на крака. „Аз я приех вечерта, когато дойде. Синът беше безкрайно изнервен и много държеше по най-бързият начин да ни я остави”, поясни Валя Крумова, която е медицинска сестра в отделението по ортопедия.

Още тогава възрастната жена отказва операцията, защото смята, че няма да издържи операцията заради упойката. След отказа от лечение следва възрастната жена да бъде изписана, но синът й отказва да я прибере. От болницата казват, че сина на баба Пена ги обижда и заплашва. 

Ръководството е в безизходица вече месец. „Първо се обадихме на отдел „Социално подпомагане” в Плевен. Отговорът беше, че при жив роднина, те нищо не могат да направят”, пояснява Йордан Георгиев, управител на болницата.

Прокуратурата също е безсилна. „Няма как да дадат разрешение да отворим апартамента. Тази жена иска да си отиде, да можем да си я настаним в апартамента за наша сметка”, допълва Георгиев. Лекарят казва, че няма сърце да я изгони.

„Аз съм си задавал следния въпрос –  тя е на 94-95 години, всеки момент може да почине, какво правим тогава?! Аз не мога и да я погреба. Пак трябват близки”, пояснява управителят на болницата. 

„Те мислят, че не е идвал сина ми, а той идва вечерно време късно, защото има и друга работа”, твърди обаче изоставената баба Пена. 

Екип на bTV е успял да се свърже със сина й, но той твърди, че майка му не живее в България вече 30 години. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови