Жега за последно, бури се задават в неделя

OFFNews 05 септември 2015 в 06:21 5401 0

Слънчево и горещо ще е времето днес, максималните температури ще са между 33° и 38°. 

Жълт код за жега е обявен в 18 области на страната - това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол и Благоевград, Кюстендил, Кърджали.

Привечер в северозападните райони ще превали, ще има и гръмотевици. По морето ще е малко по-хладно - между 28°-30°, температурата на водата е 25°-27°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините също ще бъде предимно слънчево и топло, след обяд обаче и по върховете ще завали. 

През нощта срещу неделя вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, през деня ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. По добре изразен студен атмосферен фронт, отначало в северозападните райони, а по-късно и на места в останалата част от страната ще има валежи и гръмотевични бури. Температурите ще се понижават и максималните ще са в широки граници - от около 25°-26° в Северозападна България до 36°-38° в югоизточните райони, съобщи НИМХ към БАН, цитиран от Фокус. През първите два дни от новата седмица дневните температури ще са с около 10 градуса по-ниски и най-често ще бъдат между 22° и 27°. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови