Жега до 37 градуса, жълт код в цялата страна

OFFNews 23 юли 2016 в 05:40 2451 0

Слънчево и горещо ще е днес, максималните температури ще са между 32 и 37 градуса. Жълт код е обявен в цялата страна заради опасната жега. 

Над планините ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 25 градуса, на 2000 м - около 18 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. 

Жегата продължава и утре. В понеделник и вторник над по-голямата част от страната ще остане предимно слънчево, но с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, по-значителна над западните райони. На места там първия ден ще превали и прегърми, втория ден са възможни само изолирани краткотрайни валежи, главно в планините и планинските райони. Температурите ще се понижат с градус-два. В сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови