Жълта светлина предупреждава кога идва трамвай на Руски паметник

OFFNews 23 март 2021 в 14:23 2153 0

Допълнителна светлинна сигнализация ще предупреждава колите кога към кръстовището на площад "Руски паметник" приближава траймвай. 

Светлинната сигнализация е два вида - светлинна секция с мигаща оранжева светлина от двете страни на пътното платно в зоната преди кръстовището с релсовия път; светлинна сигнализация вградена в пътното платно, която е отново на подхода преди релсовия път, съобщи Столична община. 

По този начин се постига по-висока степен на безопасност, тъй като се елиминират негативните ефекти в зоните на конфликтните точки и ограничената видимост на водачите към идващите трамвайни мотриси. 

Предложението за допълнителната светлинна сигнализация е направено от зам.-кмета Кристиан Кръстев, а проектът за реализацията на решението за допълнителна сигнализация и обезопасяване на кръстовището, е разработено от Столична община и разгледано в рамките на няколко заседания на "Консултативния съвет по пътна безопасност" към СО, където бяха обсъдени всички технически възможности и варианти за реализацията на подобна сигнализация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови