Жълт код за валежи от дъжд за областите Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково

OFFNews Последна промяна на 13 декември 2020 в 10:02 1241 0

Снимка БНТ

Жълт код за значителни валежи от дъжд обяви за днес за областите Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково Националният институт по метеорология и хидрология.

В тези четири области ще има значителни валежи от дъжд. Количествата ще достигнат до 25-30 литра на квадратен метър, а на отделни места и повече.

20 см снежна покривка има по високите части на Смолянско след обилния снеговалеж вчера. Днес пътищата в на територията на област Смолян са проходими при зимни условия. Пътните настилки са почистени и обработени срещу заледявания, съобщават от областно пътно управление.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират водачите да шофират със съобразени скорост, да не предприемат рискови маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника, напомнят от АПИ.

От агенцията съобщиха, че отпадат ограниченията за движението на моторни превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проход "Превала". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови