Жълт код за студ в 20 области, минус 15 през нощта

OFFNews 30 ноември 2018 в 07:04 2046 0

Жълт код за студ е обявен за 20 области на страната за днес. Яко ще мръзнат във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Софийска област, столицата и Перник. 

Облаци и слаб сняг в Северна и Източна България, повече слънце в Югозападната част от страната, прогнозират синоптиците за днес. 

Максималните температури ще варират от минус 6 до 5 градуса, в София термометрите ще се качат до минус 2 градуса. 

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, с превалявания от слаб сняг, по южното крайбрежие - дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максимални температури: между 0 и 5 градуса. Температурата на морската вода е 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще духа умерен източен вятър, който през деня ще отслабне, а вечерта ще се ориентира от югозапад и ще започне да се усилва. Предимно слънчево ще бъде над планините от Югозападна България, като през деня намаления на облачността ще има и над масивите от останалата част на страната. Ще бъде почти без валеж. Максимална температура на 1200 метра - около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 6 градуса.

През нощта срещу събота вятърът в много райони ще стихне, но минималните температури ще са между минус 15 и минус 10 градуса. В неделя времето малко ще омекне. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!