Жълт код за силен вятър, температурите рязко надолу от утре

OFFNews 24 септември 2018 в 06:12 26750 0

Снимка Дарик архив

Жълт код за силен вятър е обявен в 23 области в страната, опасно силно ще духа във Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Варна, Стара Загора, Габрово, Търговище, Шумен, Русе, Силистра, Благоевград, Кюстендил, София-град, София-област, Добрич, Разград, Сливен, Пазарджик и Перник. 

Времето ще е предимно слънчево до обяд, но от северозапад нахлува студен въздух, а с него и повече облаци, на места и дъжд с гръмотевици. максималните температури ще са до 32 градуса, в северозападните райони обаче около 20 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над Черноморието ще бъде слънчево, след пладне от северозапад облачността ще започне да се увеличава и до вечерта, главно по северното крайбрежие краткотрайно ще превали. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 32 градуса.  Сред вълните от 2-3 бала термометрите ще се качат до 24 градуса. 

В планините ще духа силен запад-югозападен вятър, който след пладне в ниските части ще се ориентира от северозапад и ще се усили.
Облачността ще е променлива и по самото преминаване на студения атмосферен фронт само на отделни места краткотрайно ще превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 23, на 2000 метра – около 14 градуса. 

От утре температурите тръгват рязко надолу, вятърът обаче отслабва от сряда. Ще има условия за сутрешни слани, предупреждават синоптиците.

През цялата седмица ще се редуват слънце и облаци, максималните температури ще се движат между 17 и 22 градуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови