Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Жълт код за силен вятър, нахлува студен въздух

OFFNews 07 април 2021 в 06:02 2819 0

Студен въздух нахлува днес, времето ще е облачно и дъждовно, на много места дъждът ще се примесва със сняг. Жълт код за умерен и временно силен вятър е обявен в 24 области.  

Максималните температури ще варират от 6-8 градуса по високите полета на Западна България до 16-18 градуса в югоизточната част от страната, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините облачността ще е значителна, ще бъде ветровито и с валежи предимно от сняг. Под около 1400 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа силен, по-високите и открити части - до бурен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5, а на 2000 метра около минус 3°. 

Край морето също ще е облачно, ще превалява дъжд. По-значителни ще са количествата по южното крайбрежие и на места там и ще прегърми. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, след обяд ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса на брега, а сред вълните от 2 – 3 бала термометрите ще се качат до 9 градуса. 

През нощта срещу четвъртък в Източна България ще продължи да превалява дъжд, но до сутринта валежите ще спрат. В четвъртък ще остане ветровито. Ще има променлива по-често значителна облачност, само на отделни места ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета в Западна България и сняг. Ще бъде сравнително студено с минимални температури между минус 1° и 4° и максимални - между 5° и 10°. През следващите дни до края на седмицата вятърът ще отслабне и ще стихне. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще се повишават бавно и в неделя максималните ще са между 12° и 17°. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!