Жълт код в 8 области: Валежи с гръмотевици в Западна и Централна България

OFFNews 19 август 2020 в 07:23 2581 0

Днес облачността ще е променлива, често значителна и на много места от запад на изток ще превали. Това показва прогнозата за времето на НИМХ.

В Западна и Централна България валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Предупреждение "жълт код" е обявено за 8 области - София, София-област, Перник, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Враца и Видин.

Над източните райони през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 24° – 26° в северозападните райони от страната до 30° – 32° на изток.

Преди обяд над масивите от Западна, а след обяд и над Централна България облачността ще е значителна. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи, но до полунощ ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб вятър от югоизток, след обяд ще се ориентира от запад и ще се усили. Максималните температури ще са 26° - 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови