Жълт код в 12 области заради мъгли

OFFNews 18 януари 2014 в 08:19 987 0

Мъгла

Жълт код е обявен в 12 области заради мъгли, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология, цитирани от БГНЕС.

Жълтият код е обявен във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково.

Над Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Над останалите райони облачността ще е висока и ще се увеличава от запад.

Минималните температури ще бъдат от -1° до 4°, в София около 0°. Около и след обяд над по-голямата част от Дунавската равнина мъглата ще се разсее и облачността там ще се разкъса. По-трайна ще е мъглата по самото поречие на Дунав и в крайните югоизточни райони.

От югозапад облачността ще продължи да се увеличава и до вечерта над много райони вече ще е значителна. Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са предимно от 9° до 14°, в районите с по-трайна мъгла от 4° до 7°, в София - около 9°.

В планините облачността ще е променлива, по-значителна над масивите на Югозападна България. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. До обяд на места по Южното Черноморие ще има мъгла. През деня ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е до умерен от югозапад. Привечер облачността ще се увеличи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови