Жълт и оранжев код за силен вятър, температури до 20 градуса

OFFNews 18 януари 2023 в 06:13 1640 0

Цвете

Снимка Александра Маркарян, архив

Пролет през януари

Оранжев код за силен вятър е обявен за Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Кърджали и Хасково днес, в останалата част от страната предупредителният код е жълт. Времето остава облачно и топло. 

Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°, в София минимална - около 5°, максимална - около 15 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще бъде ветровито с бурен, по високите и открити части ураганен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, а на 2000 метра - около 0 градуса. 

Облаци ще захлупват и морето, силен южен вятър ще духа и в източната част от страната. Термометрите на брега ще се качат до 18 градуса, а сред вълните от 3-4 бала - до 9 градуса. 

В четвъртък ще остане много ветровито и доста топло за втората половина на януари с минимални температури между 8° и 13° и максимални - между 15° и 20°. В петък в цялата страна ще има валежи, вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, с него ще проникне студен въздух. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!