Земеделският министър: Проблемите са толкова много, че не мога да ги изброя

Очаква се заповед за мораториум върху изсичането на гори в определени критични зони

OFFNews 21 май 2021 в 14:38 3875 0

Правим анализ на структурите към министерството. Към момента няма сериозни кадрови промени, ако не броим назначаването на нов изпълнителен директор на Агенцията по горите - Александър Дунчев, заяви министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков.

От думите му стана ясно, че досегашният шеф е назначен за директор на Югоизточното държавно горско стопанство. 

Бозуков представи и новите си заместници - Атанас Добрев и доц. д-р Крум Недялков, като добави, че най-вероятно ще има още двама зам.-министри. 

"За 7 дни работа съм направил повече от 15 срещи с браншови организации и са ми поставили толкова задачи, проблеми и т.н., че ако се захвана да решавам една задача на ден, няма да ми стигне мандатът", заяви ресорният министър. 

На въпрос дали има нередности в министерството, Бозуков обяви, че ще се въздържи да даде отговор. "Извършваме анализ, след като се запознаем със ситуацията, ще решим как да действаме", посочи той. По думите му проблемите, за които са го сигнализирали браншовите организации, са толкова много, че няма как да ги изброи. 

Стана ясно и че мярката 4.1"Инвестиции в земеделски стопанства" ще бъде удължена. Минималният размер на помощта за един кандидат е 29 337 лв., а максималният – до 2 933 700 лв.

Налага се мораториум върху изсичането на гори в определени критични зони. До края на деня служебният министър ще издаде заповед за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови