"Зелените" срещу новия шеф на Агенцията по горите, имал връзки с дървената мафия

OFFNews 09 март 2017 в 11:00 4192 6

Инж. Григор Гогов

"Зелените" изразяваме остро несъгласие срещу безпринципното назначение на ловния специалист инж. Григор Гогов за директор на Изпълнителна агенция по горите. Той е скандално известен с близките си връзки с ловните лобита и дървената мафия, както и с редиците нарушения и злоупотреби като директор на ловно стопанство" - това се казва в позиция на партия "Зелените" относно назначаването на Гогов за шеф на ИАГ.

"Опазването на горите от незаконна сеч е инвестиция в бъдещето и здравето ни. Не можем да допуснем толерирането на фигури, емблематично свързани с погубването им", пишат в позицията си до медиите еколозите. 

"Зелените" разказват, че инж. Гогов не за пръв път е поставен да ръководи най-важната контролна институция в горите – предното му назначение беше от правителството на Орешарски. "Една от първите му задачи тогава беше да разформирова специализираното звено на агенцията за борба с дървената мафия. Това звено, известно още като екипа „Бързи и яростни", се прочу със своите бързи и независими проверки, разкриващи фрапиращи нарушения в горите, често свързани със скандални фирми с политически протекции. По негово време агенцията се характеризираше и с крайно ниска прозрачност по отношение случващото се в горите."

Ето какво пишат още от "Зелените:

През последните години скандалната личност на Гогов се прочу с фрапиращите злоупотреби в Държавно ловно стопанство „Черни Лом", като прикриване на незаконни сечи, дърводобив без одобрен план, източване на стопанството чрез близки до Гогов фирми. А дърводобивни фирми на самия Гогов и сина му Георги нееднократно са осъждани заради задължения към общини и други фирми.

С това скандално назначение служебното правителство затвърждава възникналите в последните дни обществени подозрения, че правителството, вместо да подготвя изборите, бърза да обслужи мафията и нейните публични лица. Затова настояваме служебният Министър-председател да каже кой предложи скандалния ловец за директор на Агенцията и как Правителството ще гарантира опазването на българските гори с подобни ръководители?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

6

Buriata

10.03 2017 в 15:52

Абе зелените как така изведнъж станаха много активни? Цяла година спаха, с епизодични провокации и изведнъж дойдоха изборите и те се активизираха да правят протест след протест за каквото се сетиш. Сега за дървена мафия ми говорят. Еми то от километри си е ясно, че тези хора просто са популисти и използват всяка тема, за да се набутат насилствено в парламента, защото никой не ги подкрепя.

12435

5

Jinx

09.03 2017 в 23:20

Кои зелени го твърдят това? Подопечните на главата на изнудваческата еко-мафия ли? Айде моля ви се да се съвземете малко от бунтарското си опиянение и да спрете да бълвате помия.

12284

4

Kristiano789

09.03 2017 в 14:37

зелените плюят всичко живо, когато не им отърва. на крива ракета космоса й пречи, мога да кажа за тях

12373

3

Emigirl

09.03 2017 в 12:55

Зелените искат да си сложат Тома Белев за ръководител на всичко - от агенции до министерства, само че така ще затъне цялата държава

42249

2

Denis Rizanov

09.03 2017 в 11:59

Значи така, а?
С дървената мафия не може, а с педерастката мафия може?!
Лявата писта е най-бърза, така ли?

16009

1

Nik68

09.03 2017 в 11:28

Радев има пълно доверие в назначените от него министри, а премиера няма касателство. Министъра е назначил този човек и Герджиков изцяло подкрепя решението, понеже са екип и трябва да се подкрепят.