Зеле по асфалта в Дружба, слагат антипаркинг колчета на борсата

OFFNews 07 декември 2017 в 16:37 5563 0

Столичният булевард "Амстердам" от години е "приватизиран" от търговците на зеленчуковата борса в Дружба, алармира организацията "Спаси София". 

Всяка сутрин булевардът е практически непроходим от хаотично паркирали автомобили или влизащи и излизащи от всички входове на зеленчуковата борса такива. Тротоарите са напълно неизползваеми, често се паркира върху пешеходните пътеки или на спирките, а тролейбусите, чието депо също се намира там, се бавят в транспортния хаос, допълват от организацията. 

"Спаси София" настоява Столичната община, Район Искър и собствениците на борсата незабавно да намерят съответните решения на проблемите, за да гарантират нормална проходимост на булеварда и спазването на поне елементарна градска хигиена. 

По разпореждане на кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков се извършва поредно разчистване на зоната, обясниха от община Искър за OFFNews.

Кметът е възложил и поставяне на антипаркинг елементи за недопускане на навлизане на автомобили на тротоара и на тревните площи.
Район „Искър“ не е издавал разрешения за продажба на зеленчуци на ул. „Амстердам“ в зоната пред тържището. За последните два месеца са извършвани многократно проверки съвместно с органите на Столичния инспекторат, 8-о районно управление на СДВР, НАП и Областна дирекция по безопасност на храните – София и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Издадени са 20 акта за административни нарушения, 10 фиша за глоби и 44 констативни протокола с предписания и един акт за неизпълнение на полицейско разпореждане и оказване на съпротива, за което има и задържано лице. 
Извън тези проверки ЦГМ и Пътна полиция са извършвали проверки и са репатрирали неправомерно паркирали автомобили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !