Заведенията се готвят за масови протести

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2022 в 19:34 3204 0

Заведенията се готвят за масови протести срещу "дискриминационните мерки, които ги убиват". Това съобщават от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България. 

В становището се посочва още, че бизнесът е недоволен и от "измислените и половинчати компенсации на космическите цени на ток, газ и всяка една стока от първа, втора и n-та необходимост". 

Също така БАЗ и СЗБ искат отменяне на заповедта за затваряне на заведенията в Смолян.  

Публикуваме без редакторска намеса становището на двете организации:

"Гаврата с българския бизнес продължава, като този път започна от Смолян. Провеждахме срещи, писахме писма, гледахме интервюта, включително и днес, в които ни се обясняваше, че каквито и мерки да се предприемат, те ще са на база заетите интензивни легла в болниците. И хоп – Смолян затвори дискотеките! Само тях! А премиерът Кирил Петков баш днес откъдето и да е карантиниран обяви, че каквито и мерки да има, ще се обсъждат с бизнеса…

Тогава бизнесът ви казва – отменете заповедта си за Смолян!

Ние от 2,5 месеца работим със сертификати за служители и клиенти. Всичките ни чистачки, които не са виждали клиент на живо са ваксинирани, защото иначе остават на улицата и вие пак ги направихте безработни… Вие, неуважаеми властвзели как работите и защо се изпозаразявате взаимно?

Опитахме с „конструктивен диалог“, както е модерно да се казва във времената на Промяната. Нищо не се случи! Лъгаха ни, лъгаха ни и накрая започнаха да ни затварят. Отново само нас!

Ами няма да се получи по този начин… Анализирахме, анализирахме и решихме: Нашият бранш започва подготовка за масови протестни действия срещу дискриминационните мерки, които го убиват.

И срещу измислените и половинчати компенсации на космическите цени на ток, газ и всяка една стока от първа, втора и n-та необходимост.
Опитахме в кабинетите ви – не стана. Гледайте ни тогава по площадите, скрити зад полицейски кордони…"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови