Затворникът Иванов зарязал заложника си, за да не го бави

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2018 в 09:52 4781 0

"Тя е спяла. Той я е хванал за ръката и я повел из къщата. Поискал и пари, питал и за хляб. Ударил я и я повел по пътя" това разказва пред Би Ти Ви дъщерята на жената, взета за заложник от избягалия затворник Борис Иванов.

Иванов бе заловен вчера след спецакция в Ловешко, продължила няколко дни.

Жената все още е в силен шок от преживения ужас. Вчера по обед тя е легнала да поспи, а вратите обичайно били отключени. След това непознат мъж надвиснал над леглото ѝ и я събудил.

Разпознала е веднага беглеца, който носил бухалка. Първо поискал храна, после пари, а накрая я повел със себе си.

По пътя обаче ги среща районният полицай, който обхождал улиците пеша. Жената му дала знак, той ги подминал, за да не застраши живота на жертвата, но веднага след това предприел действия.

Притеснен от срещата обаче, затворникът Иванов завлякъл жертвата към близката гора. Тя се спънала и паднала, а той за да не губи време, хвърлил водата и храната и побягнал сам към слънчогледите.

Жената е била заплашена, че ако не го последва, без да будят съмнение по пътя, ще я убие и ще я захвърли в тревата.

Благодарна е на районния полицай, който по думите ѝ е спасил живота ѝ. Не вярва, че някога ще се отърси от стреса и ужаса, които е преживяла. Благодарение и на нейната реакция избягалият затворник беше заловен след зрелищна акция на полицията

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови