Затвориха Прохода на републиката

OFFNews 30 ноември 2021 в 13:59 1918 0

На Хаинбоаз също се обърна камион, но движението там не е спирано.

Проходът на републиката се затваря за движение за всички превозни средства, за да бъде изтеглен катастрофиралият ТИР в района между село Мишеморков хан и върха, съобщиха от полицията във Велико Търново.

По-рано бе съобщено, че републиканските пътища в област Велико Търново са почистени и проходими при зимни условия, а катастрофа в района на Пчелиново в област Стара Загора затруднява движението в Прохода на Републиката.

Преди това стана ясно и че едва след спиране на снеговалежа с тежка техника ще бъде изтеглен ТИР-ът, който се е обърнал през мантинелата в пропастта в района на Мишеморков хан в северната страна на Прохода на Републиката.

17 снегорина и пясъкоразпръсквача обработват републиканската пътна мрежа във Великотърновско, заяви по-рано Венцислав Ангелов, директор на Областното пътно управление.

„През Прохода на републиката имаме откъслечни случаи, основно тежкотоварните автомобили – неспазване на предимство, отнемане на предимство, не спазват ограниченията на скоростта“, каза той, цитиран от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!