Затварят нощните заведения в Габрово и Благоевград

Ловеч е на границата на червената зона, въвеждат нови ограничения

OFFNews 26 октомври 2020 в 15:23 1615 0

След София, Перник, Сливен и Шумен в още две области се затварят нощните заведения. До 7 ноември посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечение на закрито не се допускат, гласи заповедта на директора на РЗИ Благоевград.

В Габрово нощните заведения ще останат затворени до 2 ноември. Ежедневно се следи информацията от всички училища за броя на отсъстващите ученици и педагогически специалисти, поради карантиниране като контактни лица на заболели от COVID-19, съобщават от местния кризисен щаб. И двете области попадат в т. нар. червена зона, където заболеваемостта от COVID-19 е 120 на 100 000 души.

Нови мерки обяви и кризисният щаб на Ябланица. Кината, читалищните сцени и пенсионерски клубове в община Ябланица се затварят до 30 ноември. Влиза в сила и забрана на сватби и кръщенета, спортните събития на закрито се провеждат без публика, а на откритите стадиони – присъствието е до 1000 души на сектор.

Общинският оперативен щаб в Ловеч предлага въвеждането на нови мерки срещу разпространението на COVID-19, тъй като заболеваемостта в общината е на границата до "червено", или 117,5 на 100 хиляди, съобщават от общинската администрация. Мерките се въвеждат от 27 октомври на територията на община Ловеч.

Възлага се на директорите на училища да ограничат достъпа на външни лица до територията на учебните заведения, включително физкултурни салони и зали, в които се провеждат мероприятия, тренировки и репетиции с участие на външни за училището лица, с изключение на формите на ЦПЛР-ОДК.

В сградите, в които се осъществява читалищна дейност, са допустими събития, само ако са съгласувани предварително с Общински оперативен щаб.

В обредните зали на територията на община Ловеч при радостни или тъжни ритуали се допускат не повече от 10 лица. Преустановява се издаването на разрешения за удължено работно време на обектите за хранене и развлечения.

Общинският оперативен щаб препоръчва на директора на Регионалната здравна инспекция в Ловеч да издаде заповед за преустановяване на посещенията в нощните клубове и дискотеки на територията на община Ловеч, както и на заведения за хранене след 23.00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови