Затоплянето започва, съботата обаче ще е ветровита

OFFNews 03 февруари 2024 в 07:34 1181 0

Снимка Pixabay

Облачността ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево време. Вятърът ще бъде умерен, в Дунавската равнина и планинските райони – до силен, от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 5°, в София - около минус 3°, а максималните - между 8° и 13°, в София - около 8°.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по северното крайбрежие временно до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, преди обяд над масивите от Западна България по-често значителна и на изолирани места ще прехвърчи слаб сняг. След обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

През следващите дни ще бъде ветровито, с променлива облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - временно силен от запад-северозапад, в понеделник ще се усили още. Ще се затопля и минималните температури в цялата страна ще са положителни, а максималните - около и над 15°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!