Защо маскировъчните костюми са едно от най-ползваните облекла и кои са хората, които ги носят?

OFFNews 01 април 2019 в 18:37 2470 0

Снимка Wikimedia

Маскировката е част от ловното и риболовно хоби. Това е причина основното облекло на почитателите на тези мероприятия да бъдат в камуфлажен принт. Носенето на маскировъчен костюм обаче не винаги е свързано с любителските ни интереси и от гледна точка на добро прикритие тези дрехи се ползват и при не малко военни и гранични екипи, които целят да останат незабелязани за нарушителите, които преследват. Маскировъчните костюми са комплекти от облекла, които съдържат абсолютно всичко необходимо като панталон, тениска, яке, дъждобран и други елементи.

Цялостното прикритие дори включва и аксесоари като шапка и ръкавици, също толкова необходими при изпълнение на служебния дълг.
Прави впечатление, че на пазара се предлагат маскировъчни костюми със зимна и лятна окраска. Напълно естествено е ако желанието е да се прикриете в горски терен костюма да е с подходящ камуфлажен принт. Наясно сте, че през лятото например пъстротата в природата е много по-цветна и се наблюдават по-ярки цветове. Именно това налага летните маскировъчни костюми да са по-свежи и с преобладаващ зелен цвят. Зимните пък се отличават с по-кафеникави тонове, тъмно червено и бледо зелено. Ролята на костюма е да създаде максимално ефективна и сливаща се с околната среда маскировка, а не човека, който го носи да бъде забелязан от километри.

Маскировъчните костюми се използват не само за военни цели, лов или риболов. Те са доста практични и при игри за големи като пейнтбол. За да не бъдете забелязани от противниковия отбор определено се нуждаете от добра маскировка, а какво по-лесно да останете незабелязани именно с правилно подбрания маскировъчен костюм. За приложението на тези облекла наистина има какво още да се каже. Те са изключително подходящи и за всякакви други професии, които не се нуждаят толкова от маскировка, а от издръжливи изделия, които не се замърсяват толкова лесно. Такива дрехи носят работниците в дърводобива, автомонтьори и всякакви други техници, при които замърсяването на облеклото е често срещано поради естеството на тяхната работа.

Вижте повече на сайта за военно облекло Brannik.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови