Заради липса на реакция таксиметровите шофьори в Пловдив са готови сами да купят знаци за стоянките

OFFNews 28 февруари 2024 в 11:01 1132 0

таксита

Снимка Архив

Вече четири години таксиметровите шофьори в Пловдив се борят с липсата на таксиметрови стоянки в града. Още през 2020 г. от общината обещаха, че проблемът ще бъде решен, но до момента не е направено почти нищо в тази насока.

За това алармираха с писмо до редакцията от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи. 

И обясняват, че с писмо от 10 август 2020 г. от общината са обявили, че ще се проведе обществена поръчка за избор на фирма за доставка на пътни знаци, която обаче все още не е финализирана.

На 12 януари т.г. е било изпратено писмо до кмета на Пловдив Костадин Димитров, в което шофьорите на таксита са поискали среща, за да обсъдят проблема. До момента отговор няма, твърдят те.

"Липсата на таксиметрови стоянки създава хаос и затруднява работата на таксиметровите шофьори. Принудени сме да търсим места за паркиране, което често е невъзможно, а в някои случаи води до глоби за водачите", казват те.

И изразяват готовност да участват в конструктивен диалог с общината, за да се намери решение на проблема. Дори са предложили да купят знаците и боя за обособяване на таксиметровите стоянки, въпреки че това не е устойчиво решение и не е тяхно задължение. Но и до днес отговор на предложението липсва, което според тях издава явно нежелание от страна на общинската администрация за воденето на какъвто и да било диалог.

"Обръщаме се към Вас, за да се опитаме да привлечем вниманието Ви към този проблем. Вярваме, че с ваша помощ можем да стимулираме диалога между таксиметровите шофьори и общината, за да се намери трайно решение за липсата на таксиметрови стоянки в Пловдив, което в крайна сметка ще подобри не само нашите условия на труд, но и качеството на обслужване и достъпност на таксиметровата услуга за жителите и гостите на града", пишат от асоциацията до OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика