Заради коронавируса няма да има тържества на Шипка на 3 март

OFFNews 26 февруари 2021 в 20:01 2178 1

Снимка wikimedia

Тази година няма да има църковно-военен ритуал на връх Шипка по повод националния празник 3 март.

В община Габрово е постъпило писмо от главния държавен здравен инспектор "по повод повишаване броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната и предстоящото отбелязване на Националния празник на Република България."

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Covid-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

Община Габрово обявява, че отменя планирания църковно – военен ритуал на 3 март на връх Шипка, както и организирания автобусен транспорт. Временната организацията на движението от страна на пътна полиция се запазва.

На 3 март в Габрово от 09:30 часа ще бъде отслужена панихида в храм „Успение на Пресвета Богородица“, а в 10:00 часа ще бъде издигнат националният флаг на пл. “Възраждане“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3162

1

Grigor Arssov

26.02 2021 в 21:10

Значи то все от някъде трябва да се започне....
От 1 март се разрешава посещение на кръчми и т.н., а на 3 март се забранява посещение на балкана на поляна....
И какво ще се получи според логиката... Президента и народа ще се качат на Шипка (логично кръчмите са разрешени), а според забраната КАСКЕТЯ ще нападне ШИПКА, както лани „законно“ нападна Президентството и после.....после ооо Боже, народа се събуди и въстана!!!!!