Започва сеч на опасни дървета и клони в Борисовата от днес

OFFNews 09 януари 2018 в 15:51 2492 0

Премахване на сухи и опасно наклонени дървета, разположени до 25 м от алеите на лесопарковата част на Борисовата градина, започва от днес. Пилотната зона е разположена между Цариградско шосе“, бул. „П. Ю. Яворов“, бул. „Драган Цанков“ и централната алея покрай обсерваторията на СУ „Св. Климент Охридски“ в парка. 

Работата е по изпълнение на решението на постоянната Комисия по околна среда към Столичния общински съвет, ще се секат маркирани през 2017 г. дървета, както и опасни клони.  

Всички мероприятия ще се извършват от специализиран екип на Общинско предприятие „Управление на общински земи и гори“, като членовете на екипа ще бъдат облечени със специализирано обозначаващо работно облекло, съобщи Столична община. Обозначени ще бъдат и превозните средства, с които ще се извеждат отрязаните дървета и клони от парка. Всички мероприятия ще се извършват единствено в рамките на работния ден. Изрязаните дървета и клони ще бъдат своевременно извозвани до Инсталацията за компостиране на биоразградими отпадъци „Хан Богров” и от тях ще бъде произвеждан компост.

Всички граждани могат да проследят маршрута на камионите, въвеждайки номера на съответното МПС в сайта на Изпълнителна агенция по горите: http://tickets.iag.bg:8080/cgi-bin/index.cgi .

Мероприятията са част от професионалната поддръжката на лесопарка и ще окажат благоприятно въздействие върху естественото възобновяване на гората в "Борисовата градина", уверяват от Московска 33. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!