Ексклузивно Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов (обновена)

Започва пролетното почистване на София

OFFNews Последна промяна на 02 април 2017 в 06:48 3132 7

Започва пролетното почистване на София

За 14-та поредна година в София ще се проведе кампания по пролетно почистване. В нея са поканени да вземат участие всички граждани на столицата. Откриването ще се състои в 11.30 часа в парка на Военна Академия „Г. С. Раковски“.

Ще се почиства парковото пространство от клони и храсти и ще бъде изграден зелен вход от туи от парка към двора на Академията в западната част. 

Тази година Пролетното почистване ще се проведе от 2 до 28 април под мотото „Заедно за по-чиста и зелена столица“.

В първия етап на почистването, който ще продължи до 13 април, ще се почистват прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи и др., засаждане на растителност. Във втория етап - от 18 до 21 април - ще се извършва озеленяване на училищни дворове, детски заведения, територии около паметници, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки /подмяна на счупени летви/ и боядисване на същите; премахване на изоставени, ръждясали табели от стълбове по улици и булеварди, почистване на ел. табла от агитационни материали, рисуване от спонсори.

В третия,п оследен етап, от 24 до 28 април, ще се извършвап очистване на територии около манастири, крайградски места и зони за отдих, затревяване на свободни площи, засаждане на дървета, нискостеблена растителност, цветя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42250

6

Denis Rizanov

02.04 2017 в 17:08

Искате да кажете, че стойко стоте фрази пише тук като лейка? Вие сериозно ли? стойко?
лейке, верно ли е тва твърдение?!

26179

5

ELPIDA

02.04 2017 в 17:00

Denis, надникни отвъд стените на "Из делниците на един луд".

42250

3

Denis Rizanov

02.04 2017 в 16:14

Кой е стойко?