Започва миене на квартални улици в София, вдигат непреместени коли

OFFNews 01 юни 2022 в 06:33 3533 0

миене на улици

Снимка Архив

Миене на улици в квартални карета, които ще бъдат временно затворени за движение, паркиране и престой на ППС, започва от днес в София, съобщи Столична община.

Ще се започне от район “Красно село“ от каре, в което попадат за миене улиците: ул. "Св. Иван Рилски" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул. "Люлин планина" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до ул."20-ти април", ул. "Лайош Кошут" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул. "20-ти април" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония" ул. "Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония".

Поетапно ще се извърши миене с цистерни по карета и в районите „Триадица – център“, “Възраждане”, “Оборище”, “Средец”, "Лозенец" и "Триадица".

Въвежда се временна забрана за обществено ползване на улиците от превозни средства във връзка с извършване на дейностите. Временно се закриват и участъци от зоните за платено паркиране – „синя“ и „зелена“ зона, както и „служебен абонамент“ за периода на миенето. Собствениците на автомобили трябва да преместят колите си за времето от 07:30 ч. до 16:30 ч. от уличните платна, за да се извърши цялостното им миене, както и това на тротоарите. Това е необходимо, за да се извърши цялостно миене на пътните платна и тротоарите.

График с улиците може да се види тук

Уведомление за извършване на дейностите се поставя на жилищните сградите за съответната етажна собственост. Непреместените автомобили ще бъдат принудително изместени на свободни места в съседни улици. На телефон 070013233 гражданите имат възможност да се информират за местонахождението на автомобила си, в случай на наложило се преместване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови