Започна тържествената заря-проверка на пл. 'Народно събрание'

OFFNews 03 март 2020 в 18:43 2316 0

Снимка БНТ

Кулминацията на тържествата за Трети март - тържествената заря-проверка - започна тази вечер на площад "Народно събрание". 

По традиция президентът Румен Радев по време на церемонията приема почетния строй на представителните части на Българската армия и произнася празнично слово.

Снимка: БГНЕС

"142 години ни делят от възкресението на България", заяви в началото на словото си президентът Румен Радев пред паметника на Цар Освободител.

"Призванието на нашите поколения е да отстоят демокрацията, за която мечтаехме и към която крачехме в близкото минало. Свободата е най-силният имунитет срещу всякакви политически вируси", отбеляза президентът.

"Често споменаваме свободата и независимостта заедно. Но ако независимостта се постига с оръжие, свободата се гарантира с конституция и със закони. Законите са над всички нас, заяви държавният глава.

В днешните тревожни времена, когато се прегазват граници, е важно всички български политици да бдим над суверенитета на родината. Всички българи да осъзнаем силата си, да бъдем достойни за онези, които почитаме в дни като днешния", каза още Румен Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови