Започна строителството на нова детска градина в Сеславци

OFFNews 11 ноември 2020 в 13:33 1871 0

Започна строителството на нова детска градина в кв.“Сеславци“, район „Кремиковци“. Новата сграда е разположена в центъра на кв.“Сеславци“ на терен, с площ от над 5 дка, и ще бъде филиал на 146 градина „Звездица“, съобщиха от Столична община.

Днес бе направена символичната първа копка на обекта и отслужен водосвет. На него присъстваха кмета на район Кремиковци Лилия Донкова и жители на квартала. 

Градината е предназначена е за две групи. На първи етаж в сградата са разположени помещения за една група и спортна зала, складове, кухненски блок и технически помещения. На втория етаж са стаите за още една група, лекарски кабинет.  Предвидено е сградата да се отоплява чрез термопомпен агрегат.

В момента се строят още 11 нови детски градини, които са в районите „Лозенец“, „Витоша“, „Подуяне“, „Изгрев“, „Треадица“ и др. Очаква се този месец да започне строителството и на детски градини в "Горна баня" и "Възраждане". 

През 2021 г. се планира да бъдат завършени 12 нови сгради и да се извърши преустройство на още 4, в които ще бъдат отворени 57 нови групи. Това се предвижда в програмата за строителство на детски градини в периода 2021-2023г., която бе изготвена по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова. Програмата включва строителство на общо 67 нови детски градини, с които се разкриват 282 нови групи за три години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови