Започна ремонтът на Аспаруховия мост

OFFNews 19 април 2017 в 09:23 1926 0

Снимка БГНЕС, архив

Тази сутрин започна ремонтът на още две съоръжения от Аспаруховия мост във Варна - 2 и 4.

Строителните дейности ще се извършват, без да се затваря платното по посока Бургас през първия и втория от общо четирите етапа на ремонта. Движението обаче е ограничено. През първия етап от ремонта автомобилите ще се движат в крайната дясна (мост 2) и изпреварващата лента (мост 4). През втория етап те ще бъдат пускани в ремонтирания участък, а другият ще бъде затворен за ремонт.

При третия и четвъртия етап ще бъде затворено западното платно в посока Бургас, а движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. Между 6:30 ч. и 10:00 ч. и 16:30 ч. и 20:00 ч. ще се спира преминаването на тежкотоварните камиони над 10 тона.

Автобусната спирка за квартал "Аспарухово" временно ще се премести в съседното платно, а за посока Варна остава без промяна.

По време на ремонтните работи скоростта на движение за всички превозни средства се ограничава до 40 км/ч.

Шофьорите, преминаващи транзитно през Варна, може да използват алтернативен маршрут: от ул. "Девня" във Варна - с. Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав - АМ "Черно море".

По план ремонтът трябва да приключи до края на юни.

Ремонтът ще струва близо 1.3 млн. лева, а средствата са от бюджета на агенция "Пътна инфраструктура".

Той включва нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети. Ремонтът ще се извършва от ДЗЗД "ПОНТ", което има 4-годишен договор за поддържане на републиканските пътища на територията на област Варна.

Миналата година със средства от бюджета бяха ремонтирани съоръжения 1, 3 и 5 от моста.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!