Започна ремонт в клиниката на Екоравновесие, над 1 млн. лева повече за кучетата

OFFNews 04 април 2024 в 10:53 997 1

Екоравновесие

Снимка СО

Започна обновяването на клиниката на Общинското предприятие „Екоравновесие“ в район „Връбница“, съобщи Столична община. 

Заместник-кметът по финанси и здравеопазване Иван Василев и вр.и.д. директор на Предприятието Димитър Димитров са извършили проверка на работата във ветеринарната клиника. 

"Целта ни е да подобрим условията за животните. Извършва се смяна на всички решетки, пребоядисва се и обновява", посочи Димитров.

"Важно за работата на "Екоравновесие" е, че в бюджета на Столичната община увеличихме средствата, те са общо 4.3 млн. лв., което е с 1.136 млн. лв. повече в сравнение с миналата година. Около 800 хил. лв. са предвидени за ремонтни дейности", уточни Василев. 

Димитър Димитров обясни, че материалната база е много занемарена, дълги години не е ремонтирана. "Ще работим и с доброволците. Приютите са отворени за тях и всеки ден те могат да се грижат за кучетата по 6 часа.", допълни той. 

В момента в трите приюта на ОП "Екоравновесие" има около 1500 кучета.

Димитров обясни, че, за съжаление, продължава и изхвърлянето на домашни кучета на улицата от недобросъвестни стопани. Той призова хората да извършват кастриране на своите домашни любимци. Безплатно е извършването на кастрация, ваксинация, чипиране, обезпаризитяване и издаване на паспорт. 

Директорът на предприятието заяви, че ще бъдат подобрени и заплатите на служителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки