Quantcast

Заплашили Блъсков да не се "пречка в краката" на Цветан Василев

OFFNews Последна промяна на 10 януари 2015 в 15:00 7705 12

Заплашили Блъсков да не се

Главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков бил заплашен да не се "пречка в краката" на банкера Цветан Василев и да се замисли за своя живот и живота на семейството си. 

Това съобщиха от Българския медиен съюз. В позиция на съюза не се посочва кой е отправил заплахата. 

Ето и пълния ѝ текст: 

В тези напрегнати дни, в които светът е разтърсен от кървавото посегателство срещу свободата на словото, в България беше направен опит да се заглуши гласът на едно издание чрез заплахи към живота на неговия главен редактор. В петък 9 януари, Петьо Блъсков - главен редактор на вестник „Труд”, е „посъветван” да не се пречка в краката на избягалия в Белград банкер Цветан Василев, а да се замисли за своя живот и за живота на семейството си. В противен случай можело най-неочаквано, докато отивал на работа, да му отрежат главата.

Повод за заплахата са серията публикации в изданието, с които беше осветено разграбването от хора на Василев на активи, придобити с необезпечени кредити от КТБ.

Български медиен съюз изразява своята тревога от опитите брутално и чрез заплахи да се определя редакционната политика на едно издание и категорично заявява своята непримиримост към всякаква форма на ограничаване на свободата на словото.

Надяваме се, съответните служби своевременно да открият конкретния злосторник и неговите поръчители и да гарантират правото на медиите да защитават своята професионална позиция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2015 в 16:12

Просто се чудя, как медийният съюз се хваща на номерата на отявлено ченге като Петьо Блъсков.....Появява се в ефир със стъпка и образ, достоен за Оскар и заявява, че му се били обадили да го заплашват. Дрън дрън,та пляс. Тия ченгетата били големи актьори бре. А, га ти гръмнаха Мерцедеса, не се прави на отворен....

12.01 2015 в 13:55

А дано и по-скоро!

12.01 2015 в 12:31

А самото обаждане е абсурдно, ако е вярно! Ще му звънят да му се похвалят, че ще му се случи случка, че и упоменават точно какво се включва в това, щото онзи е тъп и може да си помисли, че говорят за парти за рождения му ден...
И няма да го стрелят, ами главата му ще режат - нова мода! Така ли се прави в днешно време - изскача нинджа със самурайски меч на улицата и шат! на патката главата, докато онзи най-невинно си ходи към офиса?!

12.01 2015 в 01:21

Айде сега и таз добра! Стига с тия панаири, вие не знаете ли какво изискват "добрите криминални практики" - повече действия, по-малко говорене.
Дай сега и Блъсков да тръгне с 10 души охрана като ония двамата, дето уж все се поръчват и все живи и здрави си ходят, само реват до небесата. Вече и на децата им стана ясно, че никой от тях няма смелост да действа, но всеки умира от страх, че другият може да излезе по-смел и да вземе да го поръча. И превантивно надава вой - за парлама и сплашване на противника.

10.01 2015 в 18:10

Приемам го за сведение ...Оставям нещата на НЕГО.Отдавна хората са казали:"ТОЙ гледа-идва Видов ден.."

10.01 2015 в 17:00

Този се мисли за много важна особа.
Горкия той!
Най-смешни са нищожествата които се изживяват като величия!
Абе аланколу! Кой ли те забелязва бе!?