Запечатаха колонки на 4 бензиностанции в Пловдивско

OFFNews 15 юни 2018 в 15:09 2601 0

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) запечата колонки в 4 бензиностанции на територията на област Пловдив заради отклонения в горивата. те са билиз асечени с проверки с мобилни лаборатории от инспекторите на агенцията между 11-15 юни. Проверени са 49 бензиностанции, взети са 26 проби от автомобилен бензин А-95Н и 42 от дизелово гориво.

В четирите обекта, от които е установено, че се разпространява гориво с отклонение от нормите, са наложени принудителни административни мерки и са запечатани бензиноколонките. От търговската мрежа са изтеглени 12 692 литра течно гориво, от които 7369 литра гориво за дизелови двигатели и 5323 литра автомобилен бензин. Предстои издаване на Актове за установени административни нарушения и на Наказателни постановления за общо 80 000 лв.

При 3 от пробите с нарушения има отклонение в качество съгласно Закона за чистотата на атмосферния въздух - 2 проби при дизеловото гориво, 1 проба при автомобилния бензин. Отклонението при бензина е по показател „дестилационни характеристики - край на кипене“, а при горивото за дизелови двигатели - по показател „пламна температура”. При 1 от пробите от дизелово гориво е установено несъответствие с изискването на Закона за енергията от възобновяеми източници за 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови