Зам.-кметът на София: Все още ситуацията за детските градини е далеч от безопасна

OFFNews 09 декември 2020 в 10:17 2048 0

Тодор Чобанов, зам.-кмет на София

Все още рискът в София е твърде голям и не можем спокойно да заявим, че могат да се отворят детските градини, заяви в сутрешния блок на БНТ заместник-кметът на София Тодор Чобанов.

Коментарът му е във връзка с обявените от премиера Борисов намерения градините и яслите да отворят на 14 декември, ако има намаляване на случаите на заболели. Решение за това се очаква е четвъртък, 10 декември.

В София ситуацията с пандемията е далеч от това, което смятаме за безопасно за детските градини. Ще направим специално заседание, за момента ситуацията ни тревожи, каза още Чобанов.

По думите му спрямо общите размери на пандемията, заболеваемостта в детските градини е била доста висока преди затварянето им. "Длъжни сме да отчетем възможностите за справяне с такава ситуация. Има доста болни хора, в карантина, през пролетта доста напуснаха - най-вече възрастни хора, които имат притеснения. Сега подобни случаи са много малко", посочи заместник-кметът.

Организирано е служебното извинение на отсъствия на децата, които не посещават градина в настоящата ситуация, ако те все пак отворят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови