Зам.-директорка на столичното 32 средно училище е починала от COVID-19

OFFNews 06 ноември 2020 в 16:24 18082 1

Снимка Александра Маркарян

Заместник-директорът на столичното 32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" Надка Васева, която е била с положителна проба за коронавирус, е починала, съобщи БНР.

Пет са заразените учители в учебното заведение. 

От тази седмица заради големия брой отсъстващи учители и ученици и с цел ограничаване на заболеваемостта, паралелките от прогимназиален етап - 5-7 клас също преминаха на дистанционно обучение до 13 ноември. В момента присъствено се обучават само децата от 1 до 4 клас.

"Времето е прекалено бързо за тези, които се страхуват. Времето е прекалено бавно за тези, които чакат. Но за тези, които обичат, времето е вечност. За нас си вечност, НАДЕ! Помним, обичаме, скърбим! Почивай в мир!", написаха колегите на Надка Васева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

Boris

06.11 2020 в 23:27

Съболезнования на близките. Лекарите се изпозаразиха, предимно заради недостатъчните и некачествени медицински маски, а сега масово и учителите. Нима не бе ясно, че това би могло да се очаква с началото на присъствените занятия в учебните заведения? Присъствените биха могли да се ограничат само до абсолютно необходимите лабораторни упражнения, на които много по-лесно биха могли да се спазват предпазните мерки, а и те, обикновено, не са всеки ден. Доказано е, че при значителна част от децата и младежите, COVID-19 протича безсимптомно, а те са заразоносители - и така от семейство на семейство и всичко пламва. Като прибавим и дискотеките и публика на спортни състезания и други масови събирания на закрито без предпазни мерки и причините за втората вълна започват да стават ясни.