Заловени с марихуана предложиха на полицаи 3000 лв., за да „забравят за случилото се”

OFFNews 20 януари 2015 в 09:05 14536 14

Мъж и жена, заловени с марихуана, предложиха на полицаи 3000 лв. за да „забравят за случилото се”

Мъж и жена опитали да подкупят автопатрул, който ги спрял за проверка, съобщиха от СДВР.

Случаят се разиграл на 15 януари, около 15.00 часа, в столичния ж.к. „Дружба“. Автопатрул от Осмо РУ – СДВР проверил лек автомобил „Тойота”, който дълго стоял спрян в непосредствена близост до търговски обект с банкомат. Полицаите се усъмнили в поведението на хората в колата, което провокирало проверката.

В колата имало 27-годишен младеж от София и 26-годишно момиче от Благоевград. Полицаите открили в колата им саморъчно свита цигара с марихуана. В този момент мъжът предложил на униформените 3000 лева, за да „забравят за случилото се”.

Полицаите обаче не се изкушили и направили обиск на целия автомобил. В резултат са намерени и иззети три скимиращи устройства, капак за говорител с мини камера, две лайсни с камери, батерии и карта памет, свързани в едно техническо средство, 6800 лева, 2700 евро, 100 000 индонезийски рупии, таблет и газов пистолет.

Претърсване е извършено и на жилищата, обитавани от мъжа и жената, от където разследващите конфискували компютърни конфигурации и харддискове. Направената справка в полицейските регистри показала, че двамата са криминално проявени за притежание на наркотици и взломни кражби, съобщиха от СДВР.

По-късно станало ясно, че двамата заподозрени били арестувани в Италия през 2013 г. за използване на данни от чужди платежни инструменти. Мъжът и жената били отведени в районното управление. След изтичане на 72-часовата мярка за задържане, наложена им с прокурорско постановление, Софийският градски съд постановил на мъжа мярка ”парична гаранция” в размер на 1000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!