Закопчаха със скоба автомобил на "Бърза помощ" в Русе

OFFNews 19 май 2015 в 12:39 2323 2

Закопчаха със скоба автомобил на

Автомобил на "Бърза помощ" в Русе беше закопчан със скоби, съобщава БГНЕС. 

Повече от час шофьорът и служители на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) чакаха да дойдат представители на общинското предприятие "Комунални дейности", за да освободят превозното средство със специален режим.

Шофьорът Георги Георгиев разказа, че е оставил автомобила, като е предупредил служителя на паркинга, че става дума за кола на Центъра. Той е бил натоварен с няколко служебни задачи, които е трябвало да изпълни в работно време. Когато се връща след около 30 минути, колата е със скоба. "Вярно е, че има само синя лампа, но съвсем умишлено сме махнали надписа "Бърза помощ", тъй като не ходим по адреси, а хората се заблуждават", обясни Георгиев. С автомобила се прави доставка на медикаменти, хигиенни материали, авточасти, зареждат се кислородни бутилки – това, което е била една от днешните задачи.

Шофьорът веднага е уведомил ръководството на ЦСМП-Русе. Оттам са изключително изненадани, тъй като това е първият подобен случай. Веднага е била сигнализирана и общинската управа, която се е разпоредила автомобилът да бъде освободен от скобата.

В същото време служителите на ОП "Комунални дейности" обясниха, че те няма как да проверят по електронен път дали даденото превозно средство има някакъв специален режим. В случая няма пропуск от общината или от болницата, нито е обозначено с червен кръст. "Ние няма как да направим справка с КАТ за това нещо, ние имаме апарат, с който проверяваме само за есемес. Сега ще откопчаем, защото наистина се оказа, че било на "Спешна помощ", но са предупредени, че трябва да имат отличителни знаци"", обясни служителят Борислав Любенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!