Заграждения прикриха плочата на Гарибалди, граждани се редят на опашка и снимат

OFFNews 28 март 2019 в 16:58 6916 1

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Снимайте, снимайте, докато не са го махнали, подвиква мъж, преминаващ покрай площад "Гарибалди" на събраните любопитни да видят новото творение сред многото, оставени от авторите и изпълнителите на ремонта на "Граф Игнатиев": водната стена.

След като онзи ден тя бе показана и посрещната с присмех и описания като "надгробна плоча", "тоалетна за котки" и какво ли още не, днес черната плоча, по която се стичат струйки вода бе прикрита с метални заграждения, видя наш екип.

А уверението на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че плочата ще бъде премахната, подейства като магнит на мнозина, които побързаха да дойдат, да я огледат и снимат за спомен.

Екипът ни завари около дузина въоръжени с телефони и фотоапарати, забавляващи се с поредната котфузна за общинари и ремонтиращи ситуация, когато отиде да провери какво се случва с поставената - очевидно за кратко - водна стена пред централата на КТ "Подкрепа".

Хората сформираха дори мини опашка пред процепа на двете заграждения, от който плочата се вижда най-добре.

Снимки: Александра Маркарян/OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

1

Лопе де Вега

29.03 2019 в 07:36

Пак се преебах! Няма да успея да се селфна с поредната простотия. Абе разправях ви аз, че не може да кметува в София герберка от втори картофен пояс, ама кой да ме чуе.