Загиналото в аквапарка в Приморско момче щяло да е абитуриент догодина

OFFNews 09 август 2019 в 08:28 12761 2

Аквапаркът в Приморско, в който загина 18-годишно момче, продължава да работи и след трагичния инцидент, съобщи БНТ. Полицията ще извърши повторен оглед на водната пързалка, на която стана злополуката. 

Родителите на загиналото момче научили от негови приятели за злополуката. Казаха ни, че са се ударили глава с глава с неговия приятел, после, че е паднал от два метра... Спасител го е изнесъл от улея, може той да го е увредели, обясняват Ружа и Галин. 

Ако е имало човек отгоре на пързалката, който контролира движението, това нямаше да се случи,
казаха пък приятели на загиналия Станислав Гонев по бТВ. Той учел в гимназията по строителство в Стара Загора, догодина щял да е абитуриент. 

Двамата младежи, които се сблъскват на пързалката, са от Стара Загора. Били са на квартира в Китен, но идват в Приморско при свои приятели, за да отидат в аквапарка. Там се спускат по една от най-екстремните атракции - пързалката цунами, но се сблъскват в средата на улея. И двамата получават тежки наранявания, но на път за болницата, едното умира. 

Другото момче е прегледано и освободено за домашно лечение. Иззети са видеозаписи от камерите в аквапарка, разпитват се свидетели. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6102

2

Стърголета

09.08 2019 в 09:31

Парзалката си е много добре. Келешите е трябвало да изчакат служителя или поне да се пускат след като предишния е заминал, а не да се мятат един след друг. Човека вероятно е бил на горното ниво с вертикалната тръба, която е още по екстрема, да пусне някой и после слизат. Определено не са им виновни, че са идиоти