Загиналата българка в Гърция излязла от водата часове преди края на опита за Гинес

ОFFNews 27 септември 2017 в 22:22 16215 2

„Когато се случва инцидентът и тя започва да бъде дезориентирана, изпада в шок, не може да диша през регулатора си, няма как да стои 4 часа и половина (колкото е трябвало да продължи престоя и под водата - б. р.)", разказва Иван Киров - син на отвлечения от „Наглите" бизнесмен Киро Киров, който е приятел на загиналата в Гърция българка Теодора Балабанова, цитиран от бТВ.

Той е бил до нея в последните мигове от нейния живот, част от екипа по време на опита на Балабанова за "Гинес" по гмуркане в открити води.

Когато са на лодката, той и лекарят на борда започнали да правят на Теодора изкуствено дишане и сърдечен масаж, но даже и дошлите след това парамедици не успели да помогнат. Борбата за живота на Балабанова продължила повече от час, разказва Киров.

„Тази жена направи нещо, което е изключително смело и рисково. Може да завърши със смърт, за съжаление, но това я прави герой в очите на всички нас, които я подкрепяхме”, допълва Киров.

Съпругът ѝ също е пострада при спускането. В момента той се намира в интензивното отделение на болницата в Солун, докъдето е транспортиран с хеликоптер.

Инцидентът стана в заливът Торонеос, който се намира между полуостровите Касандра и Ситония в Гърция.

Там Теодора и съпругът й Михаил са се опитали да достигнат дълбочина от 231 метра, но по време на спускането внезапно получили дезориентация и се почувствали зле.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

28.09 2017 в 11:09

На тези хора явно им липсват елементарни знания за това какво се случва при излизане от дълбочини без декомпресия....тази жена е достойна за награда,но тази на Дарвин.....,а придружителите и като ги слуша човек се убеждава,че са още по безмозъчни и от нея.Излизайки,от 230 метра за 40 мин,тя просто се е самовзривила отвътре и никой,дори Бог,не би могъл да и помогне.....като си помисли човек,че тези хора учат други за водолази ми се изправя косата......