„Заедно за природата“ събра над 14 хиляди бирени опаковки за опазване на околната среда в София

Столицата бе домакин на съвместна инициатива на Карлсберг България и Екопак България

OFFNews 15 юни 2017 в 10:07 2728 1

Карлсберг България и Екопак България организираха мащабна кампания за насърчаване на разделното събиране на бирени опаковки и рециклирането им в София.

Близо 1500 софиянци и гости на града предадоха над 14 хиляди стъклени, пластмасови бутилки и кенове от бира за рециклиране. Като комплимент за усилията им пивоварната компания осигури в замяна 3 бутилки от последното предложение в портфолиото си – Пиринско Младо пиво.

Събитието се проведе на 11 юни в Княжеската градина, в пространството между Паметника на Съветската армия и бул. "Цар Освободител".

Екипът на Карлсберг България призова столичани и гости на града да донесат максимален брой опаковки от бира, независимо от тяхната марка, за да покажат своята загриженост към природата и да подпомогнат в усилията на компанията за подобряване на екологичния отпечатък на всяко домакинство. Екопак България организира разделното им събиране и рециклиране, а техни експерти запознаха посетителите с ползите за околната среда, както и как всеки може да даде своя принос за опазването на природата чиста в ежедневието си.

Инициативата под наслов "Заедно за природата!" е част от политиката на Карлсберг България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност.

В процеса на работа Карлсберг България използва оптимално и щади природните ресурси. За една година компанията събира и рециклира близо 4 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Благодарение на тези свои усилия успява да спаси от изсичане над 16 хиляди дървета, спестява над 13 млн. кВтч електроенергия, над 40 хиляди кубически метра вода и над 5 хиляди барела петрол.

„Инициативи като тази показват, че все повече хора обръщат внимание на това как използват продуктите, които закупуват в ежедневието, и осъзнават, че всеки от нас може да допринесе за намаляване на негативното човешко влияние върху околната среда. Един малък жест – като този да избереш стъклената опаковка пред пластмасовата и да изхвърляш разделно – може да спести ресурси, както и да намали вредните емисии, които се отделят в природата“, каза Бранимир Братанов, маркетинг директор на Карлсберг България.

„Всички ние имаме една обща цел – да пазим природата чиста и да се научим как да използваме природните ресурси по възможно най-добрия начин. Ползите от разделното събиране и рециклирането са много. То пести енергия и ценни ресурси. Така например от рециклирането на един тон пластмаса може да се осигури електричеството на едно българско домакинство за цели две години. Призовавам ви да търсите жълтите, сините и зелените контейнери и да изхвърляте разделно, за да опазим заедно природата чиста“, заяви Михаил Митев, мениджър Бизнес развитие в Екопак България.

„Заедно за природата“ е част от дългосрочна национална кампания на Карлсберг България, в рамките на която ще се проведат серия от събития в избрани градове в страната, които насърчават разделното събиране на бирени опаковки, разумното използване и опазване на природните ресурси. Нейната цел е да насочи общественото внимание към ползите от разделното събиране, рециклирането, екологичния начин на живот и отговорното поведение към околната среда.

Платена публикация

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  42249

  1

  Denis Rizanov

  15.06 2017 в 11:45

  Че.иджийски работи!
  Загрижеността към Природата ни се изразява само по един начин - чрез закони.
  Те трябва да задължат всички големи търговци да организират обратното изкупуване на амбалажа.
  Така кофите за боклук, че и парковете няма да са пълни с опаковки, mangalite nyama da обикалят и да ровят из тях като подивели орки, бай пешо ще си върне сам бутилките и ще "захлеби" 80ст за още едно кенче и ще е предоволен, а на всички ще ни е една идея по-чисто, приветливо и приятно!

  София продължава да се обикаля с конски каруци, булевардите и улиците са изпълнени с конски фъшкии... Това го няма дори в Белград вече!
   
  X

  За политиката