Заедно с теб: Сачева е надменна и агресивна, не става за министър

OFFNews 04 август 2020 в 08:39 2243 1

„Изненада ни липсата на желание за диалог. Не можеш да размахваш назидателно пръст към майки на деца с увреждания. Щом те са на улицата, ти като министър си длъжен да разбереш какъв е проблемът и да предложиш как да го решиш“. Това каза пред БНР Пенка Георгиева, председател на Пациентски организации „Заедно с теб“.

От организацията поискаха оставката на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

Според нея министър Деница Сачева използва национално представени организации на хора с увреждания, за да потвърждават нейните тези.

„Когато се изправяш срещу майки на деца с увреждания, проявяваш агресия и надменност, а не ги поканиш на диалог, значи има нещо, което не е не наред. Явно министърът има самочувствие, подкрепено от политическа сила, за да се изправи срещу тези майки“.

В предаването „Преди всички“ Георгиева подчерта, че поведението и отношението на Сачева не отговорят на профила ѝ на социален министър. Според нея хората с увреждания не са доволни от начина на разпределение на парите, отпуснати за тях през годините, защото „това се случвало неправилно, липсвала прозрачност и отговорност към всеки един човек“.

„Не чува гласа на редовите хора с увреждания“, посочи председателят на Пациентски организации „Заедно с теб“.

По думите на Георгиева на мястото на Деница Сачева трябва да застане човек с увреждания, който реално ще разбира проблемите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

1

Диди

04.08 2020 в 09:22

Има подходящ турски израз за такива същества, като въпросната Сачева - боктулум!