Задържаха мъж с 3 кг. взрив

OFFNews 11 декември 2015 в 16:04 4725 2

Задържаха мъж с 3 кг. взрив

Близо 3 кг. взрив са намерени в 21-годишен мъж от Ямбол, съобщиха от прокуратурата. Мъжът е арестуван на 9 декември при полицейска разработка, проведена под ръководството на Ямболските окръжна и районна прокуратура.

В него са открити 2 взривни устройства, всяко от които е съдържало около 1.5 кг. взрив, съобщи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев на пресконференция, заедно с районния прокурор на града Мина Грънчарова и директора на ОД на МВР старши комисар Генчо Иванов.

Задържаният сам е изработил взривните устройства. Той е задържан в момент, в който е носил устройствата, за да ги продаде на поръчител. Ако бъде признат за виновен, мъжът може да получи до 8 години затвор. 

Задържан е и поръчителят. Причината да си поръча взривните устройства била разчистване на сметки с неизвестен към момета човек. 

Шефът на полицията в Ямбол уточни, че взривните устройства са обезвредени. 

„Назначена е техническа експертиза, която да докаже какви щети биха могли да причинят взривните устройства. Мога обаче да кажа, че е много важно къде те биха били поставени. Една може да бъде щетата, ако те бъдат взривени в затворено помещение, например апартамент, а друга – ако се взривят на открито”, коментира той.

Към момента разследващите имат данни, че взривните устройства е трябвало да бъдат поставени в колата и пред жилището на жертвата, с която подбудителят е имал неуточнени междуличностни отношения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!